Moralistische schandpaal

Inmiddels weet ik echt niet meer waarover ik nog moet beginnen. De wereld ademt corona, dat is het probleem. Het gaat haast nergens anders meer over. De Grote Grapjas uit Noord-Korea wil de nucleaire capaciteit weer vergroten, lees ik op het scherm van mijn laptop. Voor zover mij bekend, wil hij dat al jaren. Kan iemand mij vertellen wat de nieuwswaarde van het bericht is? ‘Gooi het er maar op’, heeft de hoofdredacteur waarschijnlijk geroepen. Ook hij heeft het inmiddels zwaar gehad met de berichtgeving over mondkapjes en de vraag hoeveel mensen er op een terras kunnen. Als zelfs Youp weigert nog langer grappig te zijn en fel uithaalt naar mensen die snakken naar het oude normaal, dan kunnen wij rustig van een probleem spreken. Sinds hij zelf door het oog van de naald kroop, is hij helemaal van het kritiekloos klappen voor onze helden.

Filmmaakster Antoinette Beumer speelt voor roepende in de woestijn door ervoor te pleiten acteurs aan te merken als personen met een contactberoep. Acteren op anderhalve meter is niet goed mogelijk en volgens haar hunkeren de mensen juist nu naar films waarin de spelers elkaar aanraken. Voor de zekerheid heeft zij met haar pleidooi gewacht tot na de column van Youp. Zij heeft er geen behoefte aan door onze moralist des vaderlands gefileerd te worden.

Zelf ben ik ook een snakker, Youp. Nagel mij ook maar aan je moralistische schandpaal. Ik verlang heel erg naar het oude normaal van een televisie met echte kleuren, maar dan moet er natuurlijk wel iets te bekijken zijn. De situatie is zo erg geworden dat de omroepen niet eens meer in staat zijn een saaie zomerprogrammering in elkaar te knutselen. Ik ben gedwongen naar beschamende vertoningen te kijken over cabaretiers die anderhalve meter afstand proberen te houden tijdens het lollig doen. John de Mol trakteert mij bij gebrek aan beter op een herhaling van Dance, Dance, Dance. Een programma dat ik de eerste keer al niet om aan te zien vond. Nog even en ik krijg begrip voor de zwarte kousen die altijd al riepen dat de televisie een uitvinding van de duivel is. Misschien moet ik er toch nog eens ernstig over nadenken of het wel verstandig is mijn schaarse geld uit te geven aan een nieuw toestel.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Moralistische schandpaal

Niet uit de verf

BoerBurgerBedotterij

Donderend geraas

Geluk zonder luchtje

Ravijnjaar