Comeback

Oude tv persoonlijkheden zijn tegenwoordig weer helemaal in, lijkt het wel. Ik had het eerst niet in de gaten, zo sluipend verliep het proces. Hennie dook ineens op in allerlei programma’s, maar daar zag ik niets verdachts in. Hij is al jaren bezig met zijn gedroomde comeback. Ongerust werd ik pas toen ook zijn vrienden van weleer niet meer van het scherm waren te slaan. Op dat moment kon ik er niet meer omheen. De oudjes zijn terug en deze keer zijn ze van plan om te blijven hangen.

Is het toeval dat de revival van de grijze koppen samenvalt met de noodzaak bij de omroepen iets aan de kosten te doen? Persoonlijkheden die zo graag terug willen in het licht van de schijnwerpers zullen wel niet moeilijk doen over de betaling. Voor een nieuwe kans zijn ze desnoods bereid geld mee te brengen. Vroeger werden ze in hun gezicht uitgelachen, maar nu blijken ze in de ogen van de omroepbazen ook goede kanten te hebben.

Ik ben nooit een fan van Hennie geweest, dat geef ik eerlijk toe. Hij moet het me maar niet kwalijk nemen. Voor mij was het geen groot verlies dat hij op een dag van het toneel verdween. Een beetje glad vond ik hem overkomen. Als ik kinderen had, hield ik ze toch liever bij hem uit de buurt. Hij doet waarschijnlijk geen vlieg kwaad, maar zeker is zeker.

Dezelfde reserve voel ik voor zijn grote vriend die als jurylid met Engelse tongval te pas en te onpas ‘Vooral doorgaan’ riep. Heel achterdochtig werd ik daarvan en dat gevoel is alleen maar toegenomen sinds het losbarsten van de discussie over onfrisse praktijken waarmee sommige beroemdheden zich schijnen bezig te houden. Waarmee doorgaan? Gebeurde er buiten het zicht van de camera soms iets wat het daglicht niet kon verdragen? En nu hij uit het bejaardenhuis is ontsnapt wil hij zeker de draad weer oppakken. Vooral doorgaan. Ik hoop dat het een loos dreigement zal blijven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Comeback

Boek aan een touwtje

Van het podium

Nog een flesje

Noten en geveinsd fatsoen

Gillende sirenes