Wieke

Je kunt Wieke op verschillende manieren beschrijven. Het ligt er maar aan volgens welke maatstaf je wilt oordelen. Ze oogt als een wat naïeve vrouw van ergens tussen de dertig en de vijftig, misschien zegt dat alles wat iemand moet weten om zich een beeld van haar te vormen. Een onbestemde vrouw van onbestemde leeftijd. Een vrouw die ergens tijdens haar ontwikkeling vergeten is verder te lopen.

Kwaad zit er niet in. Je hoeft alleen maar te kijken om dat te weten. Ze is het type vrouw dat zelf niet rookt, maar in noodgevallen direct op zoek gaat naar lucifers om een ander uit de brand te helpen. Een leuke tijd zul je niet met haar hebben, maar je mag wel roken. Zelf heb ik mijn mening klaar zodra ik haar op televisie zie: Wieke is een vrouw voor de zweethut.

Ik verdeel het vrouwelijke deel van de mensheid sinds enige tijd in categorieën. Er zijn vrouwen die het leven nemen zoals het komt en er zijn vrouwen die met een gekleurde doek om de verder blote lendenen in een zweethut kruipen om daar te verbinden met andere zweethutjes. Je komt nergens zo fijn bij jezelf als in een door gloeiende stenen opgewarmde tent. Ze hebben de gewoonte overgenomen van de natuurvolkeren, heb ik begrepen. In de ogen van de Wiekes van deze wereld is wat van die kant komt onbedorven en puur.

Er zijn meer mensen die in een sauna duiken. Finnen en gays lusten er ook pap van, maar niet om fijn bij zichzelf te komen en zeker niet gehuld in een gekleurde doek. Ze hebben een kater of een erectie waar ze van verlost willen worden. Bij Wieke moet je met die onzin niet aankomen. Drinken doet ze alleen brandnetelthee en aan een erectie wil ze niet eens denken. Mannelijke zweethutters zijn in haar beleving uitdrukkelijk van deelname uitgesloten.

Voor het brein is een verblijf in de zweethut niet goed. Dat bewijst Wieke door het ene foute antwoord na het andere te geven. Hersenen houden niet van hitte. Ik vrees het ergste voor haar. Als ze niet stopt met die ongezonde hobby, valt er straks niets meer te vinden bij zichzelf. Ze moet later niet zeggen dat ik haar niet heb gewaarschuwd.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Wieke

Variaties

Spoel maar door

Wijsneus

Ergernis

Niet uit de verf