Internet

Met grote regelmaat bestookt Ziggo mij met mooie aanbiedingen. Ik ben nu al zoveel jaar een trouwe klant voor wat betreft het onderdeel televisie. Wordt het geen tijd mijn vleugels uit te slaan en ook te ervaren hoe fijn het is ook via Ziggo te bellen en te internetten? Om de beslissing gemakkelijker te maken geldt in deze periode een buitengewoon aantrekkelijk aanbod waartegen zelfs ik geen nee kan zeggen.

Ik moet toegeven dat ik inderdaad aan het twijfelen ben gebracht. Vijftien euro per maand voor vaste telefonie en internet is een schijntje. Zelfs voor mij moet dat bedrag nog op te hoesten zijn. Op dit moment moet ik naar de bibliotheek lopen om toegang te krijgen tot het wereldwijde web. Dertig minuten heen en dertig minuten terug. Verloren tijd die ik vast op een zinvollere manier kan gebruiken. Om nog te zwijgen over de prettige bijkomstigheid dat ik voor het plaatsen van mijn columns niet steeds door weer en wind naar buiten hoef. En een monteur van Ziggo komt de boel netjes en helemaal gratis aansluiten. Wat weerhoudt me er nog van toe te happen? De marketingstrategie van voortdurende herhaling begint te werken. Het scheelt weinig of ik haast me naar het in de brief genoemde servicepunt voor het maken van een afspraak.

Al dagen ga ik de deur uit met het voornemen op weg naar huis bij de als servicepunt fungerende winkel binnen te lopen. En iedere dag besluit ik toch nog even te wachten. Ik ken mezelf inmiddels. Te gemakkelijk moeten ze het me niet maken. Als ik straks geen reden meer heb om iedere dag mijn rondje door het dorp te draaien, kom ik helemaal niet meer buiten. Het is een kwestie van aangeboren inertie.

De wandeling naar de bibliotheek geeft structuur aan mijn leven. Ik moet er voor uit mijn bed komen en mezelf fatsoeneren. Als ik thuis kan blijven zie ik het lijk al drijven. En het wandelen is goed voor mijn gezondheid. Ik kan beter nu op vrijwillige basis bewegen dan er eerst een hartinfarct voor te moeten krijgen. Weinig kans dat ik het volhoudt zonder de stok van het moeten achter de deur. Binnen de kortste keren zit ik dichtgegroeid op mijn bank naar adem te happen. Daartegen weegt het gemak van vaste telefonie en internet thuis niet op. Mijn keuze is nog open, maar de contouren tekenen zich af. Ik kan het me best veroorloven nog even na te denken. Dit zal vast niet de laatste aanbieding van Ziggo zijn. De strategie neem ik echter graag over. Wie is nog op zoek naar enkele uren leesplezier?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Internet

Niet uit de verf

BoerBurgerBedotterij

Donderend geraas

Geluk zonder luchtje

Ravijnjaar