De schijn tegen

Mijn kennis Wally Wap wil een rechtszaak aanspannen tegen Twitter, nu dat bedrijf volgens de laatste berichten serieus werk wil gaan maken van het bestrijden van lieden die bezig zijn met het ophitsen van de massa. Een rechtszaak op kosten van zijn volgers uiteraard, want Wally zelf is al jaren zo arm als een kerkrat. Het is dat een juridisch geschoolde trawant van hem met het idee van de strijd tegen de coronamaatregelen kwam, anders zaten die twee nog altijd op een houtje te bijten. Wat er ook van zij, het is niet de bedoeling dat Twitter die kip met de gouden eieren komt slachten.

‘Hebben die volgers van jullie nog altijd niet in de gaten dat ze bij de neus worden genomen?’, vroeg ik laatst verbaasd. Het blijkt niet het geval te zijn. Integendeel zelfs. Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer mensen zich bereid tonen om voor het onfrisse duo te gaan werken. Het wordt steeds duidelijker dat ik iemand heb verzonnen die je in het echte leven maar beter niet tegen kunt komen. Want laat duidelijk zijn dat elke gelijkenis met bestaande personen puur op toeval berust.

Er valt, behalve het nieuws over de dreigende rechtszaak, meer te vertellen over mijn kennis. Presentator Tijs van den Brink zit ook behoorlijk met hem in de maag. Iemand maakte op de sociale media een grapje over Wallie Wap die zogenaamd te gast zou zijn bij het programma 'Op1' en Tijs ging als reactie daarop compleet door het lint. Hoe flauw is dat? Iemand zou hem de goede raad moeten geven zichzelf een lange vakantie te gunnen. Lekker met het fietsje een Franse berg op. Hij zal merken hoe hij ervan opknapt.

Tijs beleeft momenteel sowieso niet zijn beste dagen. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen – de coronakoning van Nederland – is boos, omdat de presentator niet ingreep toen iemand aan tafel de beste man vergeleek met een dikke bal gehakt. Zoiets zeg je niet terwijl de camera draait. En dan zat mijn held Diederik Gommers er ook nog smakelijk om te lachen. Als het zover komt, moet Tijs als presentator van Christelijke huize volgens Hubert nadrukkelijker op de Christelijke rem trappen.

Nu moet ik ter verdediging van Tijs en Diederik wel opmerken dat Hubert de schijn tegen heeft. In dat opzicht lijken wij op elkaar. Zet ons op een podium en de toeschouwers denken niet als eerste aan een mager biefstukje. Wij kunnen er boos om worden, maar wij hebben het eerst wel zelf laten gebeuren. Het is flauw om dan de rest van de wereld er de schuld van te geven.

Mijn held Diederik zat zich tijdens de uitzending natuurlijk af te vragen hoe hij zou moeten handelen als Hubert onverhoopt de intensive care wordt binnengereden. Dan is het heel moeilijk om niet te gaan lachen als iemand aan tafel ineens het bommetje van de dikke gehaktbal dropt. Hoewel het met evenveel reden van mij gezegd kan worden, zou ik vermoedelijk ook onder de tafel zijn verdwenen.




Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De schijn tegen

BoerBurgerBedotterij

Donderend geraas

Geluk zonder luchtje

Ravijnjaar

Fantastische televisie