Talkshowland Nederland

Van mij mag Johan Derksen binnenkort naar de orthopeed. De dokter volgt het nieuws en weet al wat het probleem is met de sympathieke brombeer. Last van slappe knieën. Alweer met veel bombarie het vertrek aangekondigd en direct bezweken toen John de Mol dreigde het programma ‘Veronica Inside’ van de buis te halen, of over te doen aan zijn soms ook een balletje trappende zoon Johnny. Zo principieel wil Johan ook niet zijn. Dan nog liever een paar kunstknieën. Van wat John schuift, moeten die er wel aan zitten.

Deze keer was het menens, liet Johan weten. Na het lopende seizoen zou hij naar de Achterhoek verdwijnen en nooit meer iets van zich laten horen. Duidelijke taal, als je het mij vraagt en ik gunde hem echt zijn rustige levensavond met zijn sigaartjes en bluesmuziek tussen de sperziebonen en kroppen sla. Na gedane arbeid is het goed rusten, gaf ik hem in gedachten als wens mee. Zolang hij niet op het idee kwam Wilfred Genee uit te nodigen, zou het met hem wel goedkomen.

Maar nu overvalt mij dus het bericht dat Johan Derksen samen met René van der Gijp en eerdergenoemde Wilfred een talkshow gaat maken in opdracht van de eveneens al genoemde John. Nog onbevestigd, maar dat duurt wel vaker enige tijd. En niet eens per week, maar elke dag. Als je het doet, moet je het goed doen, zal John hebben gedacht. En nu de andere talkshows nog geen deuk meer in een pakje boter kunnen slaan, is het moment gekomen om de concurrentie genadeloos weg te vagen. Met zijn ‘Golden Boys’ moet dat lukken. Johan stelt zijn moestuintje nog maar enkele seizoenen uit.

Een dagelijkse talkshow is goed nieuws voor de vrienden van het drietal, die nu voortdurend als toegevoegde spits mogen aanschuiven bij het voetbalprogramma. Dat biedt toch mooie vergezichten op de financiële toekomst. Mooiere vergezichten dan in het geval John senior zijn dreigement van de stekker eruit trekken in daden omzet. Er zijn wel andere voetbalprogramma’s, maar die hebben de crew van Wilfred cum suis niet nodig. Reden genoeg dus om wat gepaste druk uit te oefenen op iemand die alles wil zijn, maar geen matennaaier.

Om zijn gezicht nog enigszins te redden, komt Johan met een verhaal dat hij klaar was met praten over voetbal. In de nieuwe talkshow kan hij de brede actualiteit op de korrel nemen. En zoals meer persoonlijkheden die creatief wat zijn uitgeput, meent Johan zijn publieke levensduur nog even te moeten verlengen met het tonen van een nieuwe kant. Binnenkort kunnen wij zien hoe Johan het allerlaatste talkshowgesprek voert met de afzwaaiende premier Mark Rutte, terwijl Wilfred en René voor wat luchtigheid zorgen door hun nieuwe onderbroekenlijn te tonen en opmerkelijke tweets voor te lezen. John heeft gelijk. Talkshowland Nederland kan er alleen beter van worden.




Mijn bundels met columns zijn te koop via:


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Talkshowland Nederland

Niet uit de verf

BoerBurgerBedotterij

Donderend geraas

Geluk zonder luchtje

Ravijnjaar