Het houdt nooit op

Heb ik net geleerd dat het gevaarlijk kan zijn voor alles en nog wat naar het middel paracetamol te grijpen, en dan lees ik weer dat Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de pillen zelfs tegen liefdesverdriet helpen. Hoewel ik dus al jarenlang allerlei kwalen met paracetamol bestrijd, had ik er geen idee van dat ik het spul ook kon gebruiken voor amoureuze perikelen. Dank je wel, beste onderzoeker, volgende keer graag op een moment dat ik de kennis nog in de praktijk kan brengen. Nu zit ik wat liefdesverdriet betreft in rustig vaarwater.

Of paracetamol ook helpt tegen zweefjuffers zoals Julia 'ik ben geen spindoctor' Wouters, moet de toekomst nog uitwijzen. Hopen doe ik het wel, want Julia is iemand met het talent behoorlijk op de zenuwen te gaan. Zij verdedigt in een gesprek met Tijs van den Brink vol vuur de gezamenlijke belangen van twee partijen die na de recente verkiezingen eerst met spoed naar de beademing van Diederik Gommers moesten. Zo overtuigd is zij van haar eigen gelijk, dat zelfs Tijs zich ongemakkelijk lijkt te voelen. Julia die CDA-leider Wobke Hoekstra in dat gesprek een eendimensionale consultant noemt om te laten merken dat zij zelf meer in haar mars heeft. Er moet toch een medicijn bestaan om haar te overleven.

Julia heeft naar eigen zeggen haar ervaring opgedaan toen de PvdA zich als coalitiepartner liet op een vakkundige manier liet fileren door aartsvijand Mark Rutte. Of die ervaring mag gelden als aanbeveling voor toekomstige gevallen, durf ik niet hardop te beweren. Kennelijk miste Julia destijds ook de dreigende letters op de muur. Het is erg veel gevraagd als ik nu moet geloven dat zij nu ineens wel voorspellende talenten blijkt te hebben.

En ondertussen laat Mark al zijn kwelgeesten nog enkele maanden op hete kolen zitten. Hij heeft bijna het record van langstzittende premier in handen. Hoelang kan Mark het nog demissionair volhouden, vraagt de koning tijdens het wekelijkse darten in de koninklijke man cave. Zij moeten er allebei heel hard om lachen. ‘Zeker tot de volgende verkiezingen’, Stelt Mark zijn dartvriend gerust. ‘Voorlopig ben je nog niet van mij af.’

Naar buiten toe wordt altijd gedaan alsof een koning en een premier diepzinnige gesprekken voeren over belangrijke zaken, maar of het klopt, weet ik niet. Misschien hangt in het paleis wel ergens een dartbord en gaan de gesprekken over hoeveel paracetamol de koning nodig heeft om vier jaar Sigrid Kaag te doorstaan. Dankzij de opgelegde omerta is mijn gok net zo goed als de gok van iemand anders.

Er moet iemand een grote hekel aan mij hebben, want terwijl ik bezig ben deze column te schrijven, heb ik plotseling last van pijnsteken in mijn nek. Het houdt nooit op. Bij het boodschappen doen mag ik niet vergeten enkele doosjes van het wondermiddel in te slaan. Het leven heeft meer te bieden dan liefdesverdriet en Julia alleen.




Mijn bundels met columns zijn te koop via:


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Het houdt nooit op

Niet uit de verf

BoerBurgerBedotterij

Donderend geraas

Geluk zonder luchtje

Ravijnjaar