Wat extra aandacht

Je houdt het niet voor mogelijk, maar knipperlicht Andre Hazes de jongere heeft zijn Monique weer eens aan de kant gezet volgens een bericht in het kwaliteitsblad 'Story'. Ik had het natuurlijk moeten zien aankomen, maar iets in mij blijft toch hopen dat ook bij Andre het verstand met de jaren komt. Niet dus. En eigenlijk wist ik dat al toen ik hem bij Linda de Mol zo ongeveer die al wat oudere advocate zag bespringen. Hij is de vos die nooit zijn streken zal verliezen. Het geeft hem een sympathieke uitstraling, maar voor een bestendige relatie moet je niet bij hem zijn. Andre komt en gaat als het tij van de zee.

Het kan zijn dat ik gewoon te wantrouwig ben, maar mij is wel opgevallen dat Andre zijn uitstapjes vaak laat samenvallen met momenten waarop hij wat extra aandacht door de media goed kan gebruiken. Er staat bijvoorbeeld een concert op stapel, of er moet een nieuw nummer in de markt worden gezet. Andre is gis genoeg om te weten dat hij dan verder komt met een houding van ‘lang leve de lol’. De lezers van de kwaliteitsbladen smullen van details over friemelen in de bezemkast. Hoe onsmakelijker, hoe liever.

Er zijn meer artiesten die voor de persoonlijke aanpak kiezen als er geld mee te verdienen valt. Marco Borsato duikt ineens op uit het struikgewas waarin hij zich had verscholen en laat mij genieten van zijn liefdeslied voor Leontine. Een gebaar dat meteen door haar wordt beantwoord op een manier die mij in tranen van ontroering doet uitbarsten. Zij noemt hem ondanks alles nog steeds een lieverd. Samen met het overgrote deel van Nederland zwijmel ik snotterend weg. Nu komt het allemaal weer goed. Marco moest even op zijn donder krijgen voor het slippertje met die andere vrouw, maar uiteindelijk kunnen hij en Leontine elkaar toch niet missen. Zij maken het goed tijdens een dubbelinterview in 'Story' en leven nog lang en gelukkig.

Terwijl ik deze column van hoop schrijf, luister ik met een half oor naar Jaap van Dissel, die de Kamerleden bijpraat over corona. Het uitvliegen van jonge Andre is nog niet meegenomen bij het bepalen van het dreigingsniveau. Jaap zal wel stevig vloeken als hij het nieuws hoort, neem ik aan. Met Andre op vrije voeten gaat de R-waarde zomaar een half procentpunt omhoog en Jaap begint door zijn opties heen te raken.

Over Marco hoeft Jaap zich gelukkig geen zorgen meer te maken. Die heeft zijn lesje wel geleerd en zit binnenkort weer veilig bij Leontine aan de thee. Het plukken van de bloemen in het veld laat de al wat oudere zanger toch maar liever over aan de jonge garde. Aan hormoonbommen zoals de jonge Hazes, met de energie die nodig is om het vol te kunnen houden. Voor hem ligt het tempo te hoog.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Wat extra aandacht

Ook heel erg

Op het strafbankje

Geen blad voor de mond

Talkshowland Nederland

Voordragen uit eigen werk