Een ondeugende draai

De maatregelen die ons in de voorbije maanden noodgedwongen tot inwoners van een soort politiestaat maakten, worden binnenkort voor een belangrijk deel opgeheven. De verplichting anderhalve meter afstand te houden blijft weliswaar, maar verder mogen wij onze gang weer gaan. Gewoon werken met een soort toegangscontrole waarbij naar de gezondheid wordt gevraagd en je moet als ondernemer of organisator maar kijken hoeveel mensen je er op een beetje veilige manier in weet te proppen.

Omdat er nu eenmaal altijd mensen zijn die nooit genoeg hebben, heeft de voorman van de horeca al laten weten niet blij te zijn. De meeste ondernemers hebben een kleine zaak en met anderhalve meter tussen de klanten zijn zij snel klaar met proppen. Premier Rutte probeert het nog te sussen met de mededeling dat er ook gewerkt mag worden met zogenaamde spatschermen, maar dat kan de sfeer niet meer redden. Zolang die afstandseis niet van tafel gaat, hoeft hij er niet op te rekenen dat de uitbaters van bruine kroegen en restaurantjes nog bevriend willen zijn.

De sekswerkers zijn daarentegen weer wel over de premier te spreken. Zij mogen ook weer lekker aan de gang en hoeven daarbij geen rekening te houden met beperkingen. Ergens zie ik daar de logica ook wel van in. Anderhalve meter zullen de meeste klanten waarschijnlijk niet halen en een sekswerker met mondkapje en handschoenen moet ook maar net je ding zijn. De meeste heren raken er waarschijnlijk niet opgewonden van en dat is toch de bedoeling van het spelletje achter de gesloten gordijnen. Onze premier weet wanneer hij zich gewonnen moet geven. Bovendien ziet hij de bui al hangen dat onze handhavers anders geen oog meer hebben voor wat er elders in de samenleving gebeurt. Om het hoekje van het bordeel gluren is veel leuker dat opvallend aanwezig door een park slenteren.

Premier Rutte geeft aan de persconferentie zowaar nog een ondeugende draai door te vertellen dat hij aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een uitvoerig advies heeft gevraagd over de standjes die kunnen worden toegestaan. Een vraag waarop geen nadere duiding kwam, hetgeen mij niet echt verbaast. Volgens mij heeft Jaap van Dissel het niet aangedurfd de vraag door te spelen naar zijn mensen. Ik zou zelf in elk geval heel vriendelijk voor die eer bedanken. Voor je het weet, ligt je hele bureau vol met de porno die de onderzoekers nog in de la hadden liggen voor de stille momenten.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Een ondeugende draai

Niet uit de verf

BoerBurgerBedotterij

Donderend geraas

Geluk zonder luchtje

Ravijnjaar