Figurantenrol

In zijn vorige leven vond Peter van der Vorst het helemaal geen probleem als bekende Nederlanders een behoefte voelde lief en leed met de camera te delen. Hij had er zelfs speciaal een programma voor gemaakt om mij en andere kijkers een inkijkje te geven in het harde leven van de sterren. Denk maar niet dat iemand onder het deskundige fileermes van Peter weg kon komen met de uitvlucht: ‘Sorry, maar mijn baas heeft liever niet dat ik over mijn relatieproblemen praat.’ Toevallig had Peter in die tijd nog geen enkele boodschap aan bazen. Hij wilde de nieuwe Ivo Niehe worden en dan is het soms nodig hier en daar op pijnlijke tenen te gaan staan.

Sinds Peter de stroper is die ze jachtopziener hebben gemaakt, moet hij van openheid niks meer hebben. Stylisten Frank Jansen en Rogier Smit maken bekend dat zij professionals zijn die samen ook een programma kunnen maken nu zij geen liefdeskoppel meer vormen. Verdere mededelingen mogen zij van hun baas Peter niet doen. Mocht iemand op het idee komen met een camera in de hand aan te bellen, dan is dat punt alvast opgehelderd. Aan de deur wordt niet gekocht en worden evenmin intieme mededelingen gedaan over uiteenlopende amoureuze verlangens. Jammer, maar dat zijn de regels nu Peter het bij RTL voor het zeggen heeft.

Van mij mogen Frank en Rogier best wat van hun leven voor zichzelf houden. Ik zit er niet op te wachten dat zij voor het oog van het volk de laatste sluier van de magie verscheuren. Andere mensen zullen dat gevoel wel herkennen. Je kijkt toch met andere ogen, als je alles weet van je helden. Als het de bedoeling van baasje Peter zou zijn om zijn sterren in bescherming te nemen, dan zou ik dat dus kunnen begrijpen. Het punt is alleen, dat ik aan die goede intentie begin te twijfelen, nu ik zie aan welke bagger Frank en Rogier door Peter verplicht worden mee te werken. Geen eigen programma meer, maar een figurantenrol in de krochten van De Druiventros bij mij om de hoek. Zij mogen even de schemerlamp van de kringloop aanreiken die vervolgens door bazin Mieke in de container wordt gekieperd.

Hoe diep moet je als persoonlijkheid zijn gezonken om het contract niet voor de ogen van Peter te versnipperen en het met geweld in zijn strot te schuiven? Het leven bij John de Mol was dan misschien niet altijd leuk, maar hij liet in elk geval nog iets over van hun zelfrespect. Na de slachting door Peter resteert alleen nog het afvoerputje als vluchtweg. Zo erg is de aangerichte schade, dat zelfs Ivo het de eerste jaren niet aandurft opnieuw langs te gaan voor een update. Misschien later. Als Frank en Rogier voldoende tijd hebben gehad hun wonden te likken.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Figurantenrol

Boek aan een touwtje

Van het podium

Nog een flesje

Noten en geveinsd fatsoen

Gillende sirenes