Mooie droom

Een van de zonen van president Trump kwam tijdens een bijeenkomst met de mededeling dat het coronavirus de dag na de presidentsverkiezingen op magische wijze zal verdwijnen. Ik ga even beneden koffie halen, zodat jullie het nieuws kunnen verwerken. Niks noodzaak voor het ontwikkelen van een vaccin of hopen op het uitdoven van het virus langs natuurlijke weg. In Amerika hebben de inwoners meer met het verhaal dat de hele coronatoestand is verzonnen door de Democraten om papa Trump in de wielen te rijden. De zoon stelt de toehoorders echter gerust. Even volhouden nog. Begin november kraait de haan victorie en dan is al het leed geleden.

Hier in Europa zou de prediker van dergelijk nieuws waarschijnlijk met zachte hand worden afgevoerd in het kader van de regeling voor verwarde personen. Wij geloven niet zo in het wonderbaarlijk verdwijnen van virussen op een vooraf vastgestelde dag. Misschien omdat wij het ware geloof een beetje kwijt zijn. Sinds wij zijn begonnen op school de evolutieleer van Darwin te propageren, dwalen wij steeds verder af van de rechte weg.

In het Amerika van de familie Trump kennen ze dat probleem niet. Veel kinderen leren er nog dat de eerste man is gemaakt van klei en dat de eerste vrouw is gekocht met een rib. Ze hebben er minder moeite mee om ook te geloven dat plagen van de ene dag op de andere door ingrijpen van hogerhand verdwijnen. In Egypte werkte het tenslotte ook, dus waarom zou het in de Verenigde Staten ineens niet kunnen, menen zij.

Misschien hebben de Amerikanen wel gelijk. Het is een kleine kans, dat moet ik toegeven, maar ik put er toch maar hoop uit. Het is mijn mooie droom, zullen wij maar zeggen. Op de dag van de presidentsverkiezing reppen zij zich massaal naar de stembus om hun vertrouwen aan de Democratische kandidaat te geven. De coronacrisis mag er dan wel niet mee stoppen, maar de wereld is dan in elk geval van één plaag verlost. De zoon van Trump wordt uiteraard op staande voet ontslagen door papa, maar hij hoeft niet te wanhopen. Hij kan later altijd nog eens proberen of het verhaal van de verloren zoon ook leeft aan die kant van de Atlantische Oceaan.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Mooie droom

Variaties

Spoel maar door

Wijsneus

Ergernis

Niet uit de verf