Toeristen

Het aantal buitenlandse toeristen is in het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid. De crisis ligt lang en breed achter ons en de profeten die rampspoed voorspelden, zijn met hun tentjes en de staart tussen de benen afgedropen. Niks ellende. Nederland draait als nooit tevoren. De toeristen die hier hun geld komen uitgeven, vormen het beste bewijs voor de nieuwe Gouden Eeuw. Laat het feest maar beginnen.

Terwijl ik al naar de slingers zoek, sluipt de twijfel mijn euforische stemming binnen. Het klinkt toch eigenlijk te mooi om waar te zijn. Waarom vinden die buitenlandse toeristen ons land ineens zo aantrekkelijk? Veel is er de afgelopen jaren toch niet bijgekomen, een stukje Madurodam en een attractie bij de Efteling daargelaten. Zijn onze tulpen in die korte tijd soms zoveel mooier geworden?

Met gespitste oren luister ik naar wat als verklaring op tafel komt. Nederland is op dit moment nu eenmaal veiliger dan andere Europese landen, vertellen de toeristen aan de reporter. Ze hebben er geen trek in opgeblazen, neergeschoten of platgewalst te worden. Een goed punt. Zelf lijkt het mij ook niet prettig op die manier aan mijn einde te komen. Wat toeristen in Nederland zoeken, is de redelijke waarschijnlijkheid na afloop van de vakantie ongeschonden huiswaarts te kunnen keren.

De slingers blijven bij nader inzien maar beter in de kast. Ik maak mij grote zorgen. Terroristen kijken ook naar het nieuws. Ze zien ook dat de stroom potentiële slachtoffers afbuigt richting Amsterdam. Moeten we daar blij van worden? Een goed voorbeeld doet al van oudsher goed volgen. Daarom een dringend beroep op iedereen die hier op vakantie wil komen. Nederland is een saai land waar zelfs de natuur door architecten is bedacht. De grachten rieken door de troep die is gedumpt en je staat de hele tijd ergens in een rij te wachten. Ga onze deur rustig voorbij. Legoland is veel leuker.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Toeristen

Niet uit de verf

BoerBurgerBedotterij

Donderend geraas

Geluk zonder luchtje

Ravijnjaar